Tasy ry

Miksi me olemme demareita?

Sosialidemokratia tarjoaa kestävän ja johdonmukaisen, yhteiskuntaan ja ihmiseen uskovan poliittisen vaihtoehdon ja pohjan maailmankuvan rakentamiselle. Sosialidemokratia ei kuitenkaan ole dogmaattisuuteen ja fanaattisuuteen taipuva yhden asian liike, vaan laaja-alainen yhteiskunnallista edistystä ajava voima. Meitä yhdistävät sosialidemokratian perusarvot, tasa-arvo, vapaus, solidaarisuus, demokratia ja oikeudenmukaisuus. Ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa olla demari, aate on meille yhtenäinen arvopohja, jolta ponnistamme, kukin hieman toisista poikkeavalla tyylillä, kuitenkin samaan suuntaan.

Verrattuna poliittiseen oikeistoon sosialidemokratia luottaa ihmisten yhteistoimintaan paremman huomisen tavoittelemisessa. Meidän mielestämme talouden kovat arvot ja markkinat eivät saa määrätä ihmisten kohtaloista. Sosialidemokratia ei turvaudu konservatiivisen oikeiston tavoin ahdasmieliseen nurkkapatriotismiin ja uusmoralismiin suhteessa erilaisuuden tuomiin haasteisiin, vaan luottaa solidaarisuuden, kansainvälisyyden ja suvaitsevaisuuden voimaan. Sosialidemokratia ei ole myöskään korostuneen individualistinen tai menneisyyteen takertuva näennäisvasemmistolainen liike, kuten jotkut uudemmista poliittisista voimista. Meille on tärkeää yhteiskunnan laaja-alainen, kokonaisvaltainen ja vastuullinen uudistaminen, jotta kaikilla siinä elävillä olisi mahdollisimman hyvä olla. Heikompaa on tuettava, vahvojen mielivaltaa vastustettava, ympäristöä kunnioitettava ja luotava yhteisiä, kaikille tarkoitettuja rakenteita ihmisten vapauden mahdollistajiksi. Näihin arvoihin ja tavoitteisiin nojaa sosialidemokratia. 

Tampereen demariopiskelijat on ennen kaikkea kuitenkin avoin kaveriporukka, johon uusi veri on aina tervetullutta. Olemme huumorintajuisia, aloitteellisia, uudistuskykyisiä ja -haluisia, reiluja ja ystävällisiä. Meihin liittyminen ei vaadi suurta aatteen paloa. Ainut mitä vaaditaan on halu tutustua uusiin ihmisiin ja halu rakentaa reilua ja tasapuolista yhteiskuntaa kaikille!

Sydän on punainen ja vasemmalla, sitä kannattaa kuunnella.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Edarivaalien suunnittelustartti